HR-zaken slim geregeld bij Berkman Energie Service 

HR-vraagstuk Berkman

De organisatie heeft behoefte aan operationele en waar nodig strategische ondersteuning op het HR-vlak, maar weet tegelijkertijd dat er niet genoeg werk is om een eigen HR-adviseur fulltime bezig te houden.  

Ons advies op maat
Wij zijn de vaste flexibele HR-kracht voor Berkman. Voor een afgesproken aantal uur per week kan de organisatie vertrouwen op de kennis, kunde en beschikbaarheid van de HR-adviseurs van QuatroHR. 

Wie regelmatig in de auto zit, rijdt zonder twijfel wel eens langs een tankstation van Berkman Energie Service. Deze organisatie heeft niet alleen ruim 70 tankstations, maar zorgt er ook voor dat die stations van brandstof worden voorzien met eigen chauffeurs en tankwagens. Berkman heeft ongeveer 60 mensen in dienst en werkt daarnaast veel met inhuurpersoneel. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1903 en wordt inmiddels gerund door de vierde generatie Berkmans.  

Ursula Sinon is 5,5 jaar geleden gestart bij de organisatie als operationeel directeur en is verantwoordelijk voor de gehele operatie bij Berkman, inclusief de mensen die de operatie draaiende houden. “Toen ik begon bij Berkman liep er al een HR-adviseur vanuit (de voorloper van) QuatroHR bij ons rond. En direct vanaf het begin liep de samenwerking met haar eigenlijk heel soepel.” 

Harde kant van HR gewoon goed geregeld 

De adviseur van QuatroHR is anderhalve dag in de week beschikbaar voor Berkman. In die tijd zorgt ze ervoor dat alle operationele HR-zaken goed geregeld zijn. Voor Ursula is dat echt een uitkomst: “HR-zaken rondom wet- en regelgeving, pensioenen, verzekeringen moeten gewoon goed geregeld zijn. En hoewel ik het zelf heerlijk vind om met het aannemen en de ontwikkeling van medewerkers bezig te zijn, heb ik geen HR-achtergrond. Dan is het heel fijn als je kunt bouwen op de kennis en kunde van een HR-adviseur die de zaken daaromheen verzorgt.” 

Op de vraag waarom Berkman geen eigen HR-adviseur in dienst heeft, kan Ursula kort zijn: “Daar hebben we simpelweg te weinig werk voor. Ik kan een duurbetaalde HR-adviseur nooit fulltime bezighouden. Daarom is de constructie die we hebben met QuatroHR ook zo ideaal. Er is een vaste HR-adviseur voor een vast aantal uur voor ons beschikbaar en daarnaast kan ik ook altijd bellen voor advies of om even te sparren. Die bereikbaarheid en flexibiliteit is heel waardevol voor mij.”

 

Soepele overdracht 

Recent is de vaste HR-adviseur die voor Berkman beschikbaar was, weggegaan. Dat betekende voor Berkman een overgang naar een andere HR-adviseur vanuit QuatroHR. “Naomi van QuatroHR werkt nu sinds een paar maanden bij ons en ook dat bevalt enorm goed.” Voor Ursula verliep de overgang van de ene naar de andere adviseur zonder noemenswaardige problemen. “Ook Naomi is er altijd als we haar nodig hebben. De mentaliteit van mensen verder willen helpen zit echt in QuatroHR als organisatie en niet in één individu. Dat is heel fijn om te merken. We weten wat we aan elkaar hebben en wat moet gebeuren, gebeurt gewoon. De perfecte basis voor een samenwerking, lijkt me zo.”  

Benieuwd naar onze oplossing voor jouw HR-vraagstukken?

Nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek!

0184 75 05 75 | team@quatrohr.nl