Impact van het pensioenakkoord op jouw bedrijf 

Het Nederlandse pensioenstelsel ziet er sinds 1 juli 2023 totaal anders uit. Toen is namelijk de Wet toekomst pensioenen (Wtp) in werking getreden. Deze wet heeft voor iedereen een flinke impact, zowel voor werkgevers als medewerkers.  

Welk effect precies, is afhankelijk van een aantal factoren. Is jouw bedrijf verplicht aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds? Dan zijn de sociale partners verantwoordelijk voor het samenstellen van een nieuwe regeling die aansluit bij de nieuwe wet. Deze pensioenregeling is vervolgens van toepassing voor al jouw medewerkers. Ben jij vrijwillig aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds of loopt de pensioenregeling via een verzekeraar of een Premie Pensioen Instelling (PPI)? Dan ben jij als werkgever zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van een nieuwe regeling.  

Welke situatie ook van toepassing is: het invoeren van de Wtp heeft hoe dan ook gevolgen voor jouw onderneming. In onze whitepaper “Impact van het pensioenakkoord op jouw bedrijf” lees je meer over de details van de nieuwe wet én ontdek je welke mogelijke impact de wet heeft op jouw bedrijf.

Als vervolg op die whitepaper hebben we een aanvullende whitepaper opgesteld met een concreet stappenplan. In de whitepaper “Stappenplan nieuwe wet toekomst pensioenen” gaan we iets praktischer in op de stappen die je kunt ondernemen om goed ingericht te zijn op de nieuwe wet toekomst pensioenen.

Klik op de afbeelding om de whitepaper te downloaden.

Benieuwd naar onze oplossing voor jouw HR-vraagstukken?

Nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek!

0184 75 05 75 | team@quatrohr.nl