Ondernemerscollege – Impact van het pensioenakkoord op jouw bedrijf

Op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Deze wet heeft voor iedereen een flinke impact, zowel voor (alle) werkgevers als medewerkers. Is jullie organisatie hiermee al aan de slag gegaan?

Voor de meeste werkgevers en werknemers is pensioen een ‘ver van mijn bed’ onderwerp. We begrijpen dus heel goed dat wat extra uitleg en hulp misschien gewenst is. Daarom organiseren wij een ondernemerscollege.

Tijdens dit ondernemerscollege geven onze HR-adviseurs, in samenwerking met Wim Houtekamer (pensioenadviseur), in duidelijke taal uitleg over de wijzigingen en laten je aan de hand van een stappenplan zien wat je kunt doen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

De nieuwe pensioenwet

Vrijwel alle werkgevers met een pensioenregeling moeten hun pensioenregeling aanpassen op de nieuwe wetgeving. Bij deze ontwerpen voor nieuwe pensioenregelingen moet je ook uitleggen hoe en of er compensatie plaatsvindt van eventuele negatieve verschillen.

Op 1 januari 2028 moeten alle pensioenen uiterlijk zijn overgezet naar het nieuwe systeem. Voor deze uiterste datum is al actie vereist, omdat je tijdens de overgangsfase verplicht verschillende stappen moet nemen. Het opstellen van de wettelijk vereiste transitieplannen vergt veel werk, keuzes en onderliggende berekeningen.

Welk effect de nieuwe wetgeving precies heeft op jouw onderneming, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Is jouw bedrijf verplicht aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds? Dan zijn de sociale partners verantwoordelijk voor het samenstellen van een nieuwe regeling die aansluit bij de nieuwe wet en zorgen zij dat alle deadlines worden gehaald.
  • Ben je vrijwillig aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds of loopt de pensioenregeling via een verzekeraar of een Premie Pensioen Instelling (PPI)? Dan ben je als werkgever zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van een nieuwe regeling.

Zijn jullie, als je tot de tweede doelgroep behoort, al in actie gekomen of is nog niet helemaal duidelijk wat er verwacht wordt? Meld je dan zeker aan.

Voor wie?
Dit college is bestemd voor iedere werkgever die voor (een deel van) het personeel vrijwillig is aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds, of een pensioenregeling heeft via een verzekeraar of een Premie Pensioen Instelling (PPI), en nog niet goed weet welke acties ingezet moeten worden.

Waar en wanneer?
Op donderdag 7 maart bij het hoofdkantoor van QuatroHR, Stationspark 625 in Sliedrecht.

Programma
15.30 uur Inloop
16.00 uur Start college
18.00 uur Afsluitende borrel

Meld je aan
Interesse? Laat je gegevens achter en meld je direct aan!
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met alle relevante informatie.
Nodig gerust een bevriende relatie uit. Ook die kan zich aanmelden via het formulier.

Benieuwd naar onze oplossing voor jouw HR-vraagstukken?

Nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek!

0184 75 05 75 | team@quatrohr.nl