Operationele HR-ondersteuning waardevol voor Meerbouw 

HR-vraagstuk Meerbouw

Door de afwezigheid van een aantal collega’s kon de HR-afdeling van Meerbouw wel wat extra handjes gebruiken om de afdeling draaiende te houden en de 75 vaste medewerkers van de organisatie operationele HR-ondersteuning te bieden.  

Ons advies op maat
We hebben twee dagen in de week operationele interim HR-ondersteuning geboden voor zo lang als dat nodig was. Inmiddels is één dag per week voldoende voor Meerbouw om verder te bouwen op de basis die we samen hebben neergezet. 

De Rotterdamse aannemer Meerbouw is gespecialiseerd in vastgoedonderhoud (dagelijks en mutatie), verbouwen en renovatie, transformatie, verduurzaming en nieuwbouw. Daarin zijn zij sinds 2004 uitgegroeid tot een pragmatische veelzijdige specialist die concrete oplossingen biedt om het beoogde resultaat te bereiken. Daarbij hanteren zij daar waar mogelijk een integrale aanpak door vanaf het begin samen te werken met alle betrokken partijen en het werk voor te bereiden, te begeleiden en de uitvoering te realiseren.   

“Wanneer een school bijvoorbeeld wil verduurzamen en daar een bepaald budget voor heeft, denken we aan de voorkant mee hoe de beschikbare middelen zo goed mogelijk ingezet kunnen worden voor het verduurzamen van de school. Bij dat advies nemen we ook de kosten op de lange termijn mee, zoals kosten voor onderhoud. Zeker bij scholen vraagt de uitvoering een strakke planning en efficiënte projectbegeleiding omdat het vaak in een relatief beperkte tijd, zoals de schoolvakanties. Gerealiseerd moet worden. Gelukkig kunnen onze mensen dat als geen ander.” Aan het woord is Martine Clements Sparreboom, Manager bedrijfsvoering bij Meerbouw. De organisatie heeft 75 vaste medewerkers in dienst en werkt verder veel met zzp-ers en inleenmedewerkers. “Toen Marian van QuatroHR bij ons begon, werkten er totaal zo’n 135 mensen bij ons”, licht Martine toe. 

Behoefte aan extra handjes   

De HR-afdeling van Meerbouw bestaat uit een HR-adviseur en een HR-medewerker en Martine. “Toen onze HR-adviseur langere tijd afwezig was en onze HR-medewerker niet lang daarna ook stopte, was het zoeken naar een snelle en passende oplossing. Zaken rondom HR-administratie en verzuimregistratie bijvoorbeeld moesten immers wel gewoon doorlopen.” Martine krijgt via een bevriende zakenrelatie de tip om eens met QuatroHR te gaan praten voor interim ondersteuning. Dat bleek een gouden tip. “Marian is toen bij ons gestart voor twee dagen in de week. En dat was echt een verademing. Iemand die weet hoe het HR-veld werkt, snel schakelt en ook de taal van onze mensen spreekt. Heel prettig was dat.” 

 

Gewoon binnen kunnen lopen 

De juiste taal spreken komt in een organisatie als Meerbouw goed van pas. Martine: “Veel van onze collega’s, zowel de vakmannen buiten als de mensen van kantoor, bouwen op de (praktische) kennis en kunde van de HR-afdeling . Hoe werkt dit? Hoe zit dat? Wat zijn de ontwikkelmogelijkheden? Dat soort vragen krijgen we vaak. Het feit dat je er dan simpelweg bent om een antwoord te geven, maakt op dat moment een wereld van verschil. En dat wordt enorm gewaardeerd”  

Naast ‘operationele vraagbaak’ voor de medewerkers van Meerbouw heeft Marian ook veel praktische zaken opgepakt, om alles rondom HR draaiende te houden: “De invoer van een nieuwe CAO, de jaarovergang, verzuim, salaris, zijn een paar van die voorbeelden. Marian is van alle markten thuis en ik kon dat met een gerust hart aan haar overlaten. Dat geeft veel rust.”  

Een ander project waar Marian aan bij heeft gedragen, is de implementatie van het nieuwe United Legendz onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers. “Een warm welkom voor nieuwe medewerkers vinden we heel belangrijk bij Meerbouw. Marian heeft dat ook begeleid en doorgevoerd. Het is mooi dat we dat zo hebben kunnen doen.” 

Ander vaarwater 

Inmiddels is de afdeling in een wat ander vaarwater terecht gekomen en is de frequentie van Marians betrokkenheid naar één dag per week gegaan.  

In maart 2023 is Meerbouw aangesloten bij United Legendz en sinds juli 2023 is United Legendz aangesloten bij OMDUS (PE). Meerbouw Rotterdam is een regionaal bedrijf dat sinds kort deel uit maakt van een landelijke organisatie. Dat brengt weer andere interessante uitdagingen en kansen met zich mee en ik ben ervan overtuigd dat wat we samen met het hele HR-team, en Marian hebben neergezet een prima basis is om op verder te bouwen in de toekomst.”   

Benieuwd naar onze oplossing voor jouw HR-vraagstukken?

Nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek!

0184 75 05 75 | team@quatrohr.nl